Het verhaal
10-10-2014

Het Groene Goud

Het erf van de boerderij wordt tot grote ergernis van opa Stuggink getransformeerd tot een stukje Toscane in de Achterhoek. Hij ziet zijn pensioen in rook opgaan. Of brengen die temperamentvolle ‘spaghettivreters’ toch nog iets goeds? Wat voor invloed heeft de Italiaanse inmenging op de rest van de Stugginks? Kunnen de Italian stallions iets van hun casanovagedrag overbrengen op de eeuwige vrijgezel Frank? Wordt hij dan de prins op het witte paard die trots over het liefdespad galoppeert of beperkt het succes zich tot de doldwaze escapades met zijn racewagen op de modderbaan van de Zwarte Cross?

Mensen met kwade bedoelingen zijn er altijd en waar ook ter wereld. Bij de Stugginks wonen ze slechts een boerderij verderop. Buurvrouw Vruggink is al jaren uit op hun grond en doet er alles aan om die te bemachtigen. Ze weet zeker dat de goedaardige Henk Stuggink uiteindelijk wel overstag zal gaan, maar of opa Barzini, de Italiaanse maffiabaas, zich hier in kan vinden? Soms kun je kwaad alleen met kwaad bestrijden… 

De hamvraag is of olijven voldoende willen groeien op Achterhoekse bodem. Brengt de komst van de Zuid-Europeanen het gewenste vuur in het boerenbedrijf van de familie Stuggink of zijn de Italianen alleen uit op eigen gewin van la famiglia?

afbeelding

Social Media


facebook twitter

Locatie